Ние сме българска фирма, която извършва международен транспорт със собствени камиони.

Шофьорите са ни назначени на трудов договор с месечно възнаграждение  600.00  при  праг  за съответната професия в размер на 431,00 лева,, Осигурителния доход за месеца е 600,00 плюс прослуженото време. За времето, което се намираха в ЕС им изплащаме командировъчни, съгласно Приложение 2 от НСКСЧ.

въпроса ми е : Когато е необходимо шофьорите ни да бъдат командировани за по - вече от 30 дни в държави от ЕС, как трябва да им се формира осигурителния доход? Необходимо ли е да се спазва чл.121 ал.3 от КТ, при условия, че шофьорите не са трайно установени в дадена държава в ЕС, а те извършват релации в различни държави от ЕС? Какъв трябва да е размера на осигурителния доход - такъв какъвто е в съответните държави в ЕС или както сме практикували досега - осигуряване на прага за съответната група и плащане на командировъчни за всеки ден престой в страна от ЕС.
Подадено е а 1 в нап  и се очаква  приложима законодателство да е българското. Казвам предполагам защото   по думите на собственика така било във фирма  на негов приятел.

Здравейте1 имам следния въпрос. Д 6 с месец 13 за 2013 година ми е грешна. Как да изправя нещата. Трябва да намаля сумите. Мисля с кок корекция на ред 7,1  и на ред 12,12,14  правилните суми. Така дали ще е правилно.Благодаря !
по кой код в справката се вписва дивидента
В сайта на ТРегистър  вече има за ел. подаване Г 2 . До  вчера публикувах с Г 1. Сега вече само с Г 2 ли трябва да  се публикува отчета.
Декларация  приложение № 2    се попълва от действителния собственик , но ако те са по-вече от 1  / например ООД/  всеки  поотделно  ли попълва  такава . Питам, защото в декларацията има   данни за три  Физ.лица .
Получих си обратната разписка от ДАНС. Катя беше обявила семинар - дано имаме във форума информация от разясненията на семинара. Някъде бях чела че на 15 и 16 в 6 града в страната ще има семинари нооо толкова - нищо конкретно не виждам обявено. Има ли някой  информация за такъв във Варна.
в. СтандартНюз: Докладването за пране на пари може да ни вкара в съда, жалват се от браншовата асоциаци

Счетоводителите масово скочиха срещу новото изискване да докладват пред ДАНС за всяко съмнение за изпиране на пари от страна на клиентите им. Тези правила бяха въведени с промяна в Закона за мерките срещу финансирането на тероризма и Закона за мерките срещу изпирането на пари.

Срокът за регистрация в ДАНС на лицата, които по занятие извършват счетоводни услуги, изтече. Промените не се отнасят за хора, които работят на трудов договор към фирма и водят счетоводството й.

От бранша обаче едва ли не се опасяват, че няма да могат да направят разлика между редовна фирма и такава, която пере пари. Счетоводителите дори изпаднали в паника от промените в закона, тъй като можели да ги изправят пред съда.

"Никой не може да задължи хората да докладват за "съмнения", че техен клиент извършва финансови нередности. Едно е да се съмняваш, съвсем друго е да го докажеш. Ако се докладва и съмнението не може да бъде доказано, всяка нормална фирма или работодател ще заведе дело за набедяване", коментира пред dartsnews.bg Иван Душанов, председател на сдружението "Съюз на счетоводителите в България".

Той допълни, че въпреки всичко законът трябва да се спазва, и призова счетоводителите да се регистрират в ДАНС. Според Душанов мярката е недообмислена и няма да доведе до желаните резултати.

Всичко това става постфактум, защото парите вече са изпрани и са на светло с леки нюанси на сиво, коментираха още от сдружението.


http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-11-26&article=390415
Моля мама Божка ако няма нищо против да опише след подаване и евентуално одобрение какво от тук нататък предстои да правим. С две думи задълженията ни  към ДАНС  след подаване на правилата.
Аз мисля че не се внася ДДС за соход от личен труд. Това вече се третира като трудово правоотношение независимо че не е по КТ.